Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä 21.12.

11209344_10153823688266495_7861387919123037154_n

Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä valaisee taas vuoden pimeintä aikaa, ja Euphoria Borealis on tietty sädehtimässä mukana revontulten lailla.

Lyhytelokuvapäivään valmistaa lyhytelokuvapaiva.fi -sivusto, jossa avataan ensimmäinen joulukuuta joka päivä uuden lyhytelokuvan paljastava lyhytelokuvakalenteri. Kalenterissa on mukana kolme Euphoria Borealis ry.n jäsenten lyhytelokuvaa.

Lyhytelokuvapäivää järjestävät lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot yhdessä, mutta kuka tahansa voi järjestää myös oman lyhytelokuvanäytöksen. Tapahtuman sivuilla osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi halukkaat voivat ilmoittaa oman, avoimen lyhytelokuvanäytöksensä ja valita ohjelmistonsa useasta valmiiksi räätälöidystä paketista. EB:llä on mukana oma paketti, joka esittelee edellisen kesän Kino Euphoria 2015 -tapahtuman helmiä. Elokuvanäytöksiä voi järjestää lyhytelokuvapäivän lisäksi myös koko edeltävän viikonlopun, eli 18.-21.12.

Tarkemmat ohjeet oman lyhytelokuvanäytöksen järjestämiseen löytyvät näiltä verkkosivuilta. Pop up –näytösten lisäksi lyhytelokuvia voi nähdä joulukuussa myös klubeilla ympäri Suomen. Lyhytelokuvapäivä huipentuu Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen.

Nyt kolmatta kertaa Suomessa järjestettävä lyhytelokuvapäivä on alkanut Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan tämän vuoden lyhimpänä päivänä jo viidettä kertaa. Tapahtumaa vietetään Suomen ja Ranskan lisäksi yli 50 muussa maassa.

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Future Shorts Finland, Suomen elokuvakontakti ry, Euphoria Borealis ry, AV-Arkki, Doc Lounge , Tampereen elokuvajuhlat ja Uneton48.

Hurraa lyhytelokuva!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.