CLUB EUPHORIA – uusi elokuvaklubi aloittaa Helsingissä

event_cover

Euphoria Borealis ry:n uusi lyhytelokuvaklubi CLUB EUPHORIA tuo Helsinkiin maailmalle Kino Movementin mukana levinneet open screen -näytökset. EB kutsuu sinut, elokuvantekijä, näyttämään oman lyhytelokuvasi ensimmäisessä kuukausittaisessa näytöksessään!

Mistä on kyse? Mikä open screen? Muusikoille on olemassa open mic -iltoja, joissa kuka tahansa laulaja tai soittaja voi ottaa lavan haltuun ja esittää biisejään. CLUB EUPHORIA on sama asia, mutta lyhytelokuville. Pystytämme valkokankaan ja projektorin, ja sinä tuot näytettävän lyhytelokuvan. Laita siis leffasi USB-tikulle, ota tikku mukaasi ja tule näyttämään se yleisölle!

Jos sinulla ei ole tällä kertaa omaa leffaa esitettäväksi, tule katsomaan imtä villiä ja vapaata elokuvataidetta muilla on esitettävänä.

Ensimmäinen CLUB EUPHORIA järjestetään torstaina 26.2. klo 19 kalliolaisessa Salakinossa. Salakino sijaitsee Made in Kalliossa (Vaasankatu 14). Yläkerran kahvila palvelee klo 20 asti. Vapaa pääsy.

Tekniset tiedot elokuvallesi:
– H.264 formaatti
– max. 1GB tiedosto

Tapahtuma Facebookissa.

Euphoria Borealiksen jäsenten teoksia mukana Tampereen elokuvajuhlilla

Screen Shot 2015-02-09 at 18.37.51

Säälistäjät (ohj. Hannaleena Hauru)

Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpasarjassa on mukana Euphoria Borealiksen jäsenten ja yhdistyksen toimintaan osallistuneiden elokuvantekijöiden tuotantoja.  Eeva Putron Rakastuneita naisia ja Hanneriina Moisseisen Kettu -palkinnostakin kisannut animaatio Syntymäpäivä on luotu viime kesän Kino Euphoria -projektissa. Mukana on myös yhden EB:n Young Cinema in Zambia -hankkeen koordinaattorin Jessie Chisin ja tämän ohjaajaparin Salla Sorrin dokumentti Estherin kehä. Pitkän linjan euphorialaisten Hannaleena Haurun ja Tanja Heinäsen käsikirjoittama Säälistäjät kuvattiin viime vuonna EB:n mahdollistaman yhteisörahoituksen avulla.

Lämpimät onnittelut kaikille kilpailussa mukana oleville!

Tampereella luvassa myös kaksi EB:n omaa lyhytelokuvanäytöstä – stay tuned for more! Tampereelle kannattaa siis tulla, vink vink.

Tampere Film Festival 3.-8.3.2015

Rakkauden Kino Kabaret valloittaa helmikuussa

lovekabaret

Rakkauden vuosi 2015 alkaa Euphoria Borealiksen viikonlopun kestävällä Kino Kabaret – elokuvatyöpajalla pe 13.2 – su 15.2.2015. Kolmen päivän aikana osallistujat luovat yhdessä lyhytelokuvia rakkaudesta, ja ne esitetään suurelle yleisölle valkokankaalla työpajan viimeisenä päivänä WHS Teatteri Unionissa. Ainoina rajoituksina osallistujille ovat rakkaus -teema ja elokuvan kesto, mutta muuten tyyli on vapaa. Onko rakkaudessa enemmän rumia kuin kauniita sanoja? Onko rakkaus kahden ihmisen välillä kulttuurimme maalaama myytti vai tarvitaanko siihen ihmisiä ollenkaan?

Continue reading

Euphoria Borealis mukana Lyhytelokuvapäivässä

fbbanner

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään tulevana viikonloppuna. Euphoria Borealis on ilolla mukana  ja tuo lyhytelokuvien valoa vuoden pimeimpään aikaan. EB järjestää perjantaina 19.12. kansainvälisen lyhytelokuvanäytöksen WHS Teatteri Unionissa, Helsingissä, ja on mukana näyttämässä lyhytelokuvia vuoden 2014 eri työpajoista ja projekteista lauantaina 20.12. Future Shorts Finlandin järjestämällä klubilla mbarissa, Helsingissä.

Continue reading

Lyhytelokuvapäivän countdown mbarissa

Screen Shot 2014-12-17 at 00.11.38
Screen Shot 2014-12-17 at 00.12.08 Screen Shot 2014-12-17 at 00.10.05 Screen Shot 2014-12-17 at 00.11.19 lyhärip

Euphoria Borealis on mukana Lyhytelokuvapäivän countdown -tapahtumassa mbarissa Helsingissä lauantina 20.12. klo 17-20. Tapahtuman järjestäjä on Future Shorts Finland. EB esittelee vuoden 2014 satoa eri työpajoista ja tapahtumista, sekä kotimaisilta että ulkomaisilta tekijöiltä. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa.

Euphoria Borealis -näytöksen ohjelma:

Helsinki Why, kokeellinen
ohj. Jean-Philippe de Tinguy

Passage, draama
ohj. Veera Lipasti

Funny Time, komedia
ohj. Uriel Jaouen Zrehen

Ingredients, draama
ohj. Norika Sefa

“Hedelmällisessä iässä” (“On being fertile”), dokumentti/kokeellinen
ohj. Katri Myllyniemi

Rakastuneita naisia (Women in Love), draama
ohj. Eeva Putro

Taiteen kuolema (Death of Art), komedia/kauhu
ohj. Niina Kiiveri & Emilia Haukka

Vostok Zero, animaatio
ohj. Perttu Inkilä, Liis Mehine & Velda Parkkinen

Around the World, Shortly – kansainvälisiä lyhytelokuvia

Screen Shot 2014-12-09 at 16.01.00

Euphoria Borealis ry päättää 10-v juhlavuotensa kansainväliseen lyhytelokuvanäytökseen perjantaina 19.12. Helsingissä WHS Teatteri Unionissa (Siltasaarenranta 18) klo 19-22. Vapaa pääsy!

EB ja sen jäsenet ovat matkustaneet tänä vuonna ahkerasti lyhytelokuvan merkeissä. Näemme tuoreita lyhytelokuvia Sambiasta, Meksikosta, Ranskasta, Palestiinasta, Itävallasta, Portugalista ja Puolasta. Tule mukaan reissaamaan keskellä syvintä kaamosta!

EB toteutti kehitysyhteistyöprojektin Young Cinema in Zambia toista kertaa tänä vuonna. Syyskuussa kuuden innokkaan tutorin ryhmä matkasi Lusakaan, Sambiaan pitämään elokuvatyöpajaa nuorille sambialaisille elokuvantekijöille. Projekti järjestettiin yhteistyössä Zambia Short Festin kanssa, ja Ulkoministeriön tuella.

Tämän lisäksi Kino Kabaret -tapahtumat ympäri maailmaa ovat vetäneet EB:n jäseniä puoleensa tekemään lyhytelokuvia 60 tunnissa kansainvälisessä yhteistyössä. Olemme kuulleet, että aseiden äänet pitivät osallistujat hereillä Kino Kabaretissa Palestiinan Jeninissä. Ja että mafia melkein pisti lopun Meksikon Kino Kabereelle. Ja että lyhytelokuvia voi tehdä samalla kun pyöräilee halki Itävallan. Ja että Pariisi on tosiaan elokuvallinen kaupunki, kuin ovat Wroclaw ja Lissabonkin.

Näytös on Lyhytelokuvapäivän ennakkoklubi.
Facebook -tapahtuma.

Euphoria Borealis etsii osa-aikaista sihteeriä!

weneedyou

Euphoria Borealis on kaikille elokuvasta kiinnostuneille ja sen parissa toimiville suunnattu nuoren elokuvan yhdistys. Yhdistyksemme on NISI MASA European Network of Young Cineman Suomen jäsenjärjestö. Järjestämme elokuva-alan työpajoja ja tapahtumia Helsingissä, ympäri Suomea sekä myös ulkomailla.

Sihteerin työ pitää sisällään:
– yhdistyksen hallinnon ja taloushallinnon käytännön asioiden hoitaminen
– kokousjärjestelyt ja kokouksissa sihteerinä toimimisen
– avustaminen koulutusten ja tapahtumien järjestämisessä
– kotisivujen, Facebookin ja Twitterin jne päivitys
– rahoitushakemusten ja selvitysten teko yhdessä hallituksen kanssa

Työ on osa-aikaista, n. 20 h/kk. Palkka on 200 €/kk. Työ sopii hyvin esim. opiskelijalle.

Sihteerin työ vaatii luotettavuutta, itsenäistä työotetta ja yhteistyötaitoja. Word- ja Excel-ohjelmien hallinta, yhdistyksen taloushallinnon ja kokouskäytäntöjen tuntemus, sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito ovat edellytyksiä työlle.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus euphoria.borealis@gmail.com sähköpostiosoitteeseen ennen 14.12.2014.

Perehdytys työhön alkaa tammikuun alusta.