Yhdistyksen esittely

eb-esittely

Euphoria Borealis Sodankylässä kesällä 2013. Kuva: Emilia Haukka

Euphoria Borealis on kaikille elokuvasta kiinnostuneille ja sen parissa toimiville suunnattu nuoren elokuvan yhdistys. Meitä yhdistää kiinnostus visuaaliseen ilmaisuun, innostus kansainväliseen kulttuuriyhteistyöhön sekä halu kokeilla rajoja elokuvakulttuurin kentällä. Euphoria Borealis ry:n tarkoituksena on kannustaa, kehittää ja monipuolistaa nuorten kulttuurin ja taiteiden tuntemusta ja tekemistä. EB on NISI MASA European Network of Young Cineman Suomen jäsenjärjestö.

Euphoria Borealis tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden ottaa aktiivisesti osaa sekä yhdistyksen omiin että NISI MASAn tapahtumiin ja projekteihin. Euphoria Borealiksen kautta pääsee myös suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdistyksen tulevia hankkeita. Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi ja tiedustella yhdistykseen liittymisen yksityiskohdista, tai lukea liittymisestä tarkemmin täältä.

Vuonna 2000 perustettu yhdistys järjestää päämääriensä saavuttamiseksi elokuva-alan työpajoja ja tapahtumia Helsingissä, ympäri Suomea sekä myös ulkomailla. Esimerkkejä EBn projekteista:

Katso myös EBn referenssiluettelo.

Vuodesta 2011 alkaen Euphoria Borealis on järjestänyt kansainvälisiä Kino Euphoria -projekteja, jonka tuloksena on syntynyt jo yli 300 lyhytelokuvaa. Elokuvia toteutetaan yhteisöllisin menetelmin tavallisesti kolme päivää kestävissä sessioissa, joissa elokuvat suunnitellaan, kuvataan ja leikataan yhdessä. Euphoria Borealis on NISI MASAn lisäksi osa  Kino Movement -verkostoa, jonka elokuvaryhmät järjestävät kansainvälisiä elokuvatapaamisia säännöllisesti ympäri maailmaa.

 

Leave a Reply