Muita vinkkejä

EBn suosittelemaa kansainvälisiä toimintaa nuorille elokuvasta kiinnostuneille tekijöille:

NISI MASAEuropean Network of Young Cinema
Tasokkaita workshoppeja, seminaareja, koulutusta 18-35-vuotiaille eurooppalaisille.

Kino Movementkansainväliset Kino Kabaret -workshopit
Lyhytelokuvien tekemistä yhdessä, vain aika on rajattu. Kino-yhteisö järjestää kansainvälisiä “kabaret” -workshoppeja ympäri vuoden. Katso, missä seuraavaksi.

Torino Film Lab
Torino Film Lab järjestää korkeatasoisita kansainvälistä sisältöön keskittyvää elokuvakoulutusta.  Script & Pitch – koulutuksessa 9 kuukauden ajan pureudutaan tutorin ja vertaispalautteen avulla käsikirjoituksen ytimeen. Koulutus on suunnattu ensimmäistä tai toista pitkää elokuvaansa kirjoittaville käsikirjoittajille ja ohjaajille.

Suomesta koulutukseen on osallistunut mm. Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi elokuvan “Korso” (2014)  -käsikirjoituksella.

(lyhytelokuville, pidä mielessä NISI MASAn European Short Pitch -koulutus)

Berlinale Talent Campus
Berliinin elokuvajuhlien Talent Campuksella tulet hukkumaan kurssi- ja luentotarjontaan, käyntikortteihin, elokuviin.

Huom. Berliinin elokuvajuhlilla on useita avoimia luentoja + hyvä stream-palvelin. Vaikka et tulisi valituksi, Talent Campuksen tarjontaa on silti laajasti saatavilla.

Short Film Corner, Cannesin elokuvajuhlat

Nuorelle elokuvantekijälle mahdollisuus Cannes-humun kokemiseksi on mahdollista kätevimmin “Short Film Cornerin” kautta, joka on lyhytelokuville tarkoitettu myyntifoorumi. Short Film Corner järjestää osallistujille lyhytelokuvien levitykseen liittyviä keskusteluja, ja noin 100 euron rekisteröintimaksulla saa myös rajoitetun akkreditoinnin Cannesin elokuvajuhlien ohjelmistoon.

Moulin d’Ande, Ranska (ranskaa osaaville käsikirjoittajille)

Jos olet elokuvakäsikirjoittaja, kaipaat rauhallista ympäristöä kirjoittamiselle, ja osaat puhua ranskaa edes joten kuten, Normandiassa sinua odottaa Moulin d’Ande, elokuvakäsikirjoittajien residenssi.

Cine Train, Venäjä

Onko elokuvien tekeminen normaaliolosuhteissa liian löllöä? Haluaisitko esimerkiksi matkustaa Siperian läpi junalla 40-asteen pakkasessa? Moskovassa Cine Trainin järkkääjäporukka ei kulje siitä, mistä aita on matalin. Varoitus: elämäsi ei todennäköisesti tule olemaan ennallaan sen jälkeen, kun olet osallistunut Cine Train -projektiin. Suomesta Cine Trainissa on mukana ollut mm. Iris Olsson, jonka Cine Trainin ja NISI MASAn yhteisprojektissa ohjaama lyhytelokuva: Between Dreams (2008) oli mm. European Film Awards -ehdokkaana.

Sfakiotes Residency Programme, Kreikka

Kuusi EBn jäsentä testasi tämän Lefkaksessa Kreikassa sijaitsevan residenssin kesällä 2010. (huom. auto miltei pakollinen, jos suunnittelet hakemista). Hieno residenssi, houkuttanut ensivierailun jälkeen muitakin EBn jäseniä paikan päälle.

kino_euphoria_garbage-poster

Kuva Hetta Huhtamäen lyhytelokuvasta “Garbage” (Kino Euphoria 2012)

Leave a Reply