Esittely

Kino Euphoria Midnight Sun - työryhmä Sodankylässä 2013

Kino Euphoria Midnight Sun – työryhmä Sodankylässä 2013

Do well with nothing, do better with a little and do it NOW.

Kino Euphoria on EB:n vuodesta 2011 asti järjestämä tapahtuma, jossa osallistujat tekevät elokuvia rajatussa lyhyessä ajassa, yleensä 60 tunnissa. Tapahtuma rohkaisee tekijöitä ottamaan luovia riskejä, tutkimaan uusia elokuvailmaisun alueita ja kehittämään uusia yhteistyön ja elokuvatuotannon muotoja, sekä tietty yksinkertaisesti toteuttamaan ideoitaan valmiiksi valkokankaalle. Samalla Kino Euphoria tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua paikallisesti ja kansainvälisesti elokuvantekijöiden kanssa.

Euphoria Borealis järjestää kerran vuodessa yhden kymmenenpäiväisen kansainvälisen Kino Euphoria -tapahtuman, sekä 2-3 lyhyttä viikonlopun mittaista Kino -työpajaa yhteistyössä eri kulttuuritahojen ja elokuvafestivaalien kanssa. EB yhdistää tapahtumiin myös masterclass koulutustilaisuuksia eri elokuvataiteen osa-alueilta.

Mikä on Kino?

Kino Euphoria on osa kansainvälistä Kino Movement -liikettä. Liikkeen tarkoitus on tarjota sekä elokuva-alan ammattilaisille että harrastajille mahdollisuus luoda ja esitellä lyhytelokuvia. Kino on yhteistyötä, kansainvälisyyttä, luovuutta ja ennen kaikkea elokuvien tekemistä tässä ja nyt, ilman paineita kilpailusta tai rahoituksesta.

Osallistujilla on vain muutama päivä aikaa käsikirjoittaa, ohjata, leikata ja esittää elokuvansa julkisesti avoimessa näytöksessä. Yhteistyö on avain onnistumisen, ja oli taitotasosi mikä tahansa, opit varmasti jotakin uutta matkan varrella.

Kino Euphoria alkaa aina projektitapaamisella. Kaikki osallistujat kokoontuvat yhteen, esittelevät itsensä ja tämän jälkeen kuka tahansa voi kertoa ideansa lyhytelokuvaa varten. Idean esittelijä kertoo minkälaista apua tarvitsee elokuvan toteuttamiseen. Esittelyn jälkeen osallistujat ryhmäytyvät vapaasti ja aloittavat intensiivisen 60h kestävän elokuvien tekemisen. Tapahtuman päätteeksi valmiit elokuvat esitellään avoimessa näytöksessä.

Kuka voi osallistua?

Juuri sinä, motivoitunut elokuvia tekevä henkilö! Kino Euphoria -tapahtumiin voit osallistua ohjaajana, näyttelijänä, kuvaajana, leikkaajana, äänisuunnittelijana, muusikkona, maskeeraajana, käsikirjoittajana, tai missä tahansa muussa roolissa. Tärkeintä on yhteistyö: toisia autetaan jatkuvasti, ja mitä enemmän teet, sitä enemmän kokemuksesta saat.

Kino-kalenteri, katso missä tapahtuu:

Kino Euphorian tulevat tapahtumat

Leave a Reply