Vastarannan Kino Rovaniemellä!

Screen Shot 2015-09-28 at 22.40.29

Joukko Euphoria Borealiksen jäseniä on starttaamassa uutta Kinoryhmää Rovaniemelle! Älä missaa heidän ensimmäistä viikonloppua-Kinoa. EB:n jäsenille osallistuminen EB-hintaan!

Sysipimeä Napapiiri kutsuu elokuvantekijöitä ja elokuvan teosta innostuneita TEKIJÖITÄ Kino Kabaret-työpajaan Rovaniemelle 20.-22.11.2015! Kolmipäiväisen työpajan aikana osallistujat luovat ryhmissä lyhytelokuvia, jotka esitetään viikonlopun päätteeksi POLARIZED! Vision-mediafestivaalin ohjelmistossa.

Vastarannan kinon teemana on kokeellinen lyhytelokuva, sääntöjen rikkominen ja vallitsevan kyseenalaistaminen niin yhteiskunnassa, kuin elokuvan kentällä. Tule ja ota kantaa! Tee elokuva!

Continue reading

Cult of Euphoria: The Final Chapter

Uusi lyhytelokuvatyöpaja julkistettu. New short film workshop announced.

FB-pic2Kun 50 lihanhimoista elokuvantekijää kastavat kätensä tekovereen ja vetävät pöytälaatikosta esiin genrekäsikirjoitukset, jotka eivät kestä päivänvaloa, ei kukaan voi tietää mitä tulemme näkemään valkokankaalla.

Night Visions ja Euphoria Borealis ry ovat jälleen yhdistäneet pimeät voimansa ja tuloksena on aina tunteita herättävä jatko-osa. Kolmen päivän aikana osallistujat luovat yhteistyössä 12 lyhytelokuvaa. Ainoastaan lyhytelokuvien genre on rajattu, loppu on osallistujien kauhunnälän, scifiunelmien, ekspolitaationjanon ja kulttihengen armoilla.

Työpaja 23.-25.10. Lyhytelokuvat nähdään ennakko ensi-illassa 25.10. (paikka vielä avoinna). Lisäksi elokuvat esitetään 31.10. Night Visionsin Halloween klubilla Andorrassa ja festivaalin ohjelmiston alkukuvina.


When a legion of flesh feasting filmmakers raise their genre scripts from the dead, who knows what horror will be resurrected to the screen.

Night Visions and Euphoria Borealis will join dark forces this Halloween for a film workshop like no other… Cult of Euphoria

Limited only by genre, filmmakers will collaborate to make 12 short films in only three days! The workshop will take place between the 23rd and 25th of October.

All short films will premiere on 25.10.2015 (place to be announced later), and a special screening at Night Vision’s Halloween Club on 31.10.2015. Also, shorts are screened before feature films during the main festival.

If you find yourself horror hungry, sci-fi thirsty or cult-yearning this halloween… join Cult of Euphoria!

CLUB EUPHORIA #6

cover6

CLUB EUPHORIA #6
ti 29.9. klo 20
Vallilassa LéSPACEssa
(Kuortaneenkatu 8)
Vapaa pääsy

Syksy on lyhytelokuvien aikaa. Sellaisten lyhytelokuvien, jotka te olette tehneet, ja jotka olisi korkea aika näyttää yleisölle. Tuo oma lyhytelokuvasi näytettäväksi Club Euphoriaan – valkokangas on kaikille avoin!

Kuuden Club Euphoria on tuttuun tapaan kaikille elokuvantekijöille mahdollisuus näyttää lyhytelokuvansa. Yhdessä kulttuuritila LéSPACEn kanssa pystytämme valkokankaan ja projektorin, ja sinä tuot näytettävän lyhytelokuvan. Laita siis leffasi USB-tikulle, ota tikku mukaasi ja tule näyttämään se yleisölle!

Huom! Emme näytä lyhytelokuvia nettistriimauksena!

Jos sinulla ei ole tällä kertaa omaa leffaa esitettäväksi, tule katsomaan mitä villiä ja vapaata elokuvataidetta muilla on esitettävänä.

Tekniset tiedot elokuvallesi:
– H.264 formaatti
– max. 1GB tiedosto
– max 10 minuuttia!
– 1 elokuva / hlö pituudesta riippumatta

(Read more for English)
Continue reading

EB:n lyhytelokuvia Malminkartanon huipulla!

Its-my-life

Lauantaina 5. syyskuuta järjestetään ilmainen leffanäytös Malmikartanonhuipulla, eli tuttavallisemmin Jätevuorella.

“BIO Jäte” -ulkoilmatapahtuma alkaa kello 19:30 Euphoria Borealiksen lyhytelokuvilla:

Reija Queen of the Forest, 9’30 min

ohj. Carlos Marroquin

Lapin metsien värikkäin drag queen joutuu kohtaamaan maailman, joka ei tunne ennakkoluuloja.

In Cinema, 5 min

ohj. Panu Akrenius

Ei ole helppoa selittää ystävälle, että on ok ihastua ranskalaiseen mieheen romanttisen elokuvan inspiroimana.

It’s my life, 4’30 min

ohj. Saara Lahnajärvi

Nuori baarimikko seuraa unelmaansa Bon Jovin johdattamana musiikintäyteisessä lyhytelokuvassa.

Divine disorder, 4’30 min

ohj. Riitta Ryhtä

Komediallista rakkausterapiaa antiikilla maustettuna.

Cafe Finlandais, 7’30 min

ohj. Rauno Vatvonen

Ranskalainen alamaailman kuppila tarjoilee mitä tahansa kahvia.

Näiden huikeiden viiden EB leffan jälkeen kello 20:00 esitetään Baz Luhrmanin ohjaama musiikkielokuva Moulin Rouge!

Malminkartanon huippu (osoite: Naapuripellontie) on lähellä Helsingin, Espoon ja Vantaan rajoja. Pääset näytöspaikalle kätevästi uutta kehärataa pitkin. Pukeudu lämpimästi ja ota istumiseen sopiva alusta mukaan. Näytöspaikalla ei ole erillisiä penkkejä kaikille katsojille. Elokuvat sopivat kaikenikäisille ja taphtuma on maksuton.

 

EB:n näytöksiä elokuussa: Riihimäki – Kalasatama – Sifnos

august-screenings

Euphoria Borealiksella on ilo olla mukana useilla loppukesän festivaaleilla ja tapahtumissa. Nyt vielä elokuun aikana Kino Euphoria -työpajoissa tuotettuja lyhytelokuvia voi nähdä ainakin Riihimäellä Kino Sampo Film Festivalilla, LéSPACE:n järjestämässä Merellinen Kalasatama -tapahtumassa Helsingissä, sekä ensimmäistä kertaa järjestettävällä Sifestivalilla Sifnosissa Kreikassa.

Pe 21.8.2015 klo 21:30
Kino Euphoria -näytös
Kino Sampo Film Festival, Riihimäki
Cafe Bar Torni (Vesitorni, Salpausseläntie 14, Riihimäki)
www.kinosampo.com/ksff

La 22.8.2015
EB:n merellisiä lyhytelokuvia
Merellinen Kalasatama -tapahtuma
Ihana kahvilan läheisyydessä, klo 18:30 ja 20:00

La 29.8.2015
Euphoria Borealis -näytös
Sifestival, Sifnos, Kreikka
www.sifestival.com

Lisää tulossa! Jos sinä haluat järjestää näytöksen Euphoria Borealis ry:n lyhytelokuvista, ota yhteyttä !

CLUB EUPHORIA #5

cover5Teitkö kesällä lyhytelokuvan? Vai oliko pitkinä kesäpäivinä aikaa kaivella tietokoneen uumenia ja löysit helmen vuosien takaa? Club Euphoria -klubit jatkuvat taas kesätauon jälkeen! Tuo oma lyhytelokuvasi näytettäväksi – valkokangas on kaikille avoin!

CLUB EUPHORIA #5
+ Lago Film Festival Kino Kabaret -lyhytelokuvia
ke 26.8. klo 19
Vallilassa LéSPACEssa
(Kuortaneenkatu 8)
Vapaa pääsy.
Continue reading

Euphoria Borealis vastustaa TTIP-sopimuksen allekirjoittamista

stop-ttip

Euphoria Borealis vastustaa TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) -sopimuksen allekirjoittamista, ja kannustaa samalla kaikkia kulttuurialan järjestöjä tutustumaan ja ottamaan kantaa tekeillä olevaan TTIP-sopimukseen.

TTIP-sopimuksen on luvattu lisäävän työpaikkoja ja turvaavan talouskasvua, kun EU:n ja Yhdysvaltojen välille luodaan yhdenmukaiset kauppastandardit. Kansainvälisesti aktiivinen elokuvajärjestö Euphoria Borealis haluaa tukea toimintaa, joka pyrkii edistämään eri maiden välistä yhteistyötä ja purkamaan tarpeetonta byrokratiaa ja kustannuksia kansainvälisyyden edistämiseksi. Tekeillä oleva TTIP-sopimus sisältää kuitenkin kohtia, jotka toteutuessaan heikentäisivät huolestuttavasti demokratiaa ja kansalaisten oikeuksia.

Sopimukseen liittyvä investointisuojamekanismi tulisi lisäämään merkittävästi monikansallisten yhtiöiden oikeuksia, kun yrityksille syntyisi oma oikeuslaitos, johon julkisen lainsäädännön olisi hyvin vaikeaa tulla väliin. Sopimus myös purkaisi eurooppalaisen yhteiskunnan ympäristöä ja kuluttajansuojaa koskevia turvarakenteita.

Tätä sopimusta ei tule allekirjoittaa. Vallan on säilyttävä kansalaisilla.

Suositeltavia linkkejä TTIP-sopimukseen liittyen:

http://www.vapaakauppa.fi/

http://www.artistsagainstttip.org/

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät (SET) järjesti TTIP-seminaarin tammikuussa. Taltiovideot katsottavissa:

http://www.teme.fi/set/2548-mita-tiedat-ttipsta.html#.VYux4bzxrW9

terveisin,

Euphoria Borealis ryn hallitus

NISI MASAn European Short Pitch 2015 haku auki

esp2016

NISI MASAn European Short Pitch (ESP) kutsuu jälleen käsikirjoittajia, ohjaajia ja tuottajia ympäri Eurooppaa hakemaan mukaan lyhytelokuvaprojekteillaan. ESPn tavoite on kehittää eurooppalaisia lyhytelokuvan yhteistuotantoja. Projektiin valitaan mukaan 20 nuorta lahjakkuutta, jotka ensin osallistuvat käsikirjoitussresidenssiin, missä lyhytelokuvia kehitetään viiden tuuotrin ohjauksella. Tämän jälkeen projektit pitchataan yhteistuotantofoorumilla yleisölle, joka koostuu 55 tuottajasta, levittäjästä, rahoittajasta ja ostajasta.

Haku 30.9.2015 mennessä. Elokuvan käsikirjoittajan tulee olla 18-35 -vuotias.

Lisätietoa ja hakuohjeet: http://www.nisimasa.com/esp-call-2016

Kino Kabaret Lago Film Festivalilla

Screen Shot 2015-06-22 at 14.54.13

Jos kesäsuunnitelmissasi on vielä tilaa, niin NISI MASA:n italialainen jäsenjärjestö Lago Film Festival järjestää ensimmäisen Kino Kabaretinsa tänä kesänä 27.-30.7.! Euphoria Borealis tukee ja avustaa Kabaretn järjestämisessä tanssivien sammakkojen laaksossa. Festivaaleilla on mukana myös Euphoria Borealiksen näytös.

Mukaan tähän yhden session Kino Kabareeseen voi ilmoittautua 3.7. asti. Osallistujana pääset nauttimaan festivaalin ohjelmistosta, taideannista ja ihanasta ilmapiiristä. Huhut kertovat, että festivaali on kuin ulkoilmaolohuone.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.lagofest.org/eng/kino-kabaret