Suuri rakkauslyhäri-ilta Rovaniemellä

1_92_51932_n

Euphoria Borealis rantautuu jälleen Rovaniemelle! Yhteistyössä paikallisesta monipuolisesta elokuvakulttuurista huolta pitävän elokuvakerho Rovaniemen Cineman kanssa esitämme napapiirin yleisölle rakkauslyhäreitä, jotka valmistuivat helmikuussa Kino Kabaret of Lovessa. Näytös on 13.4. klo 19 kulttuuritalo Wiljamissa (Urhailukatu 1, Rovaniemi).

Cineman suuressa rakkauslyhäri-illassa esitetään lisäksi paikallista elokuvaa edustava Jani Alaluusuan tuore lyhäri Malaga, sekä EB:n avulla joukkorahoitettu Hannaleena Haurun ja Tanja Heinäsen Mercy All the Way – Säälistäjät.

Continue reading

CLUB EUPHORIA #2 – 25.3. klo 19

club2

Euphoria Borealis kutsuu sinut jälleen näyttämään oman lyhytelokuvasi! Ensimmäinen Club Euphoria helmikuussa oli mahtava, ja jatkamme samalla näytöskonseptilla Helsingissä joka kuukausi!

Muusikoille on olemassa open mic -iltoja, joissa kuka tahansa laulaja tai soittaja voi ottaa lavan haltuun ja esittää biisejään. CLUB EUPHORIA on sama asia, mutta lyhytelokuville. Yhdessä ihanan uuden kulttuuritilan LéSPACEn kanssa pystytämme valkokankaan ja projektorin, ja sinä tuot näytettävän lyhytelokuvan. Laita siis leffasi USB-tikulle, ota tikku mukaasi ja tule näyttämään se yleisölle!

Jos sinulla ei ole tällä kertaa omaa leffaa esitettäväksi, tule katsomaan mitä villiä ja vapaata elokuvataidetta muilla on esitettävänä.

Toinen kuukausittainen CLUB EUPHORIA:
keskiviikkona 25.3. klo 19
Vallilassa LéSPACESSA
(Kuortaneenkatu 8, Helsinki)
Vapaa pääsy.

Tekniset tiedot elokuvallesi:
– H.264 formaatti
– max. 1GB tiedosto
– max 10 minuuttia!

lespacelogo

 

 

Read more for the English version!

Continue reading

Kino Loud Silents 23. – 26.4

KinoS_acc_1

 

Euphoria Borealis järjestää yhteistyössä Loud Silents festivaalin sekä Keltaisen talon kanssa säestettyjen mykkälyhytelokuvien työpajan Tampereella 23.-26.4.2015.

Työpaja kerää sekä elokuvantekijöitä, harrastajia ja muusikoita yhteen luomaan kymmenen säestettyä mykkäelokuvaa. Kino Loud Silents tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla historiallista formaattia elokuvasta ja musiikista kiinnostuneille. Työpaja pohjautuu suosittuun kansainväliseen Kino Kabaret -konseptiin, joka haastaa tekijät luomaan elokuvia lyhyessä ajassa spontaanisti muodostuvissa työryhmissä.Tapahtuma huipentuu elokuvanäytökseen livemusiikin kera sunnuntaina 26.4.


Työpaja alkaa torstaina 23.4 tuotantopalaverilla klo 19 Keltaisessa talossa (Vellamonkatu 1),
jonka jälkeen osallistujat tohisevat sunnuntaihin asti.

Työpajan hinta on Euphoria Borealiksen jäsenille 10e ja muille osallistujille 15e.

Paikkoja on rajoiteutusti, joten hae nopeesti mukaan tästä  http://goo.gl/forms/1pJ2mLyp3i

 

 

Euphoria Borealis in collaboration with Loud Silents Festival and Yellow House organizes a silent short film workshop with composed live music in Tampere 23.-26.4.2015.

The workshop gathers filmmakers, film lovers and musicians together to create ten composed silent short films. Kino Loud Silents offers an unique possibility for those interested in film and music to experiment with the historic form of early cinema. The idea of the workshop is based on a well-known international Kino Kabaret concept which challenges participants to create films among spontaneously formed groups in a short time.

The event will culminate in a film screening accompanied with live music on Sunday 26.4. The workshop will start with a production meeting on Thursday 23.4. 7 PM at Yellow House (Vellamonkatu 1), and after the meeting participants will be working on their projects until Sunday.

Spaces are limited, be fast to make sure you will fit in by filling this form: http://goo.gl/forms/1pJ2mLyp3i

CLUB EUPHORIA – uusi elokuvaklubi aloittaa Helsingissä

event_cover

Euphoria Borealis ry:n uusi lyhytelokuvaklubi CLUB EUPHORIA tuo Helsinkiin maailmalle Kino Movementin mukana levinneet open screen -näytökset. EB kutsuu sinut, elokuvantekijä, näyttämään oman lyhytelokuvasi ensimmäisessä kuukausittaisessa näytöksessään!

Mistä on kyse? Mikä open screen? Muusikoille on olemassa open mic -iltoja, joissa kuka tahansa laulaja tai soittaja voi ottaa lavan haltuun ja esittää biisejään. CLUB EUPHORIA on sama asia, mutta lyhytelokuville. Pystytämme valkokankaan ja projektorin, ja sinä tuot näytettävän lyhytelokuvan. Laita siis leffasi USB-tikulle, ota tikku mukaasi ja tule näyttämään se yleisölle!

Jos sinulla ei ole tällä kertaa omaa leffaa esitettäväksi, tule katsomaan imtä villiä ja vapaata elokuvataidetta muilla on esitettävänä.

Ensimmäinen CLUB EUPHORIA järjestetään torstaina 26.2. klo 19 kalliolaisessa Salakinossa. Salakino sijaitsee Made in Kalliossa (Vaasankatu 14). Yläkerran kahvila palvelee klo 20 asti. Vapaa pääsy.

Tekniset tiedot elokuvallesi:
– H.264 formaatti
– max. 1GB tiedosto

.

Feministisiä lyhytelokuvia Naistenpäivän kunniaksi

Screen Shot 2015-02-16 at 22.13.14

Työvänmuseo Werstas ja Euphoria Borealis yhdistävät voimansa Naistenpäivänä 8.3.2015 esittämällä feministisä lyhytelokuvia Tampereella. Näytökseen on ilmainen sisäänpääsy ja se on osa Tampere Film Festivalin virallista oheisohjelmistoa.

Continue reading

EUPHORIA: RAKKAUDESTA GENREEN -näytös Tampere Film Festivalilla

Never-let-go-1_netti

Euphoria Borealis iskee ille täydellä rytinällä omalla lyhytelokuvanäytöksellä festivaaliohjelmistossa. Lue lisää näytöksestä ja sen ohjelmistosta. Continue reading

Euphoria Borealiksen jäsenten teoksia mukana Tampereen elokuvajuhlilla

Screen Shot 2015-02-09 at 18.37.51

Säälistäjät (ohj. Hannaleena Hauru)

Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpasarjassa on mukana Euphoria Borealiksen jäsenten ja yhdistyksen toimintaan osallistuneiden elokuvantekijöiden tuotantoja.  Eeva Putron Rakastuneita naisia ja Hanneriina Moisseisen Kettu -palkinnostakin kisannut animaatio Syntymäpäivä on luotu viime kesän Kino Euphoria -projektissa. Mukana on myös yhden EB:n Young Cinema in Zambia -hankkeen koordinaattorin Jessie Chisin ja tämän ohjaajaparin Salla Sorrin dokumentti Estherin kehä. Pitkän linjan euphorialaisten Hannaleena Haurun ja Tanja Heinäsen käsikirjoittama Säälistäjät kuvattiin viime vuonna EB:n mahdollistaman yhteisörahoituksen avulla.

Lämpimät onnittelut kaikille kilpailussa mukana oleville!

Tampereella luvassa myös kaksi EB:n omaa lyhytelokuvanäytöstä – stay tuned for more! Tampereelle kannattaa siis tulla, vink vink.

Tampere Film Festival 3.-8.3.2015

Hae mukaan käsikirjoitustyöpajaan Finno-Ugric Film Festivalilla

Screen Shot 2015-02-04 at 20.32.40

Pikkulinnut naapuriyhdistyksestämme NISI MASA Estonista kertoivat, että Viron Tsiistressä on kiinnostava käsikirjoitustyöpaja 10.-13.6.2015. Lue alta lisää työpajasta ja hae mukaan!

Continue reading

Rakkauden Kino Kabaret valloittaa helmikuussa

lovekabaret

Rakkauden vuosi 2015 alkaa Euphoria Borealiksen viikonlopun kestävällä Kino Kabaret – elokuvatyöpajalla pe 13.2 – su 15.2.2015. Kolmen päivän aikana osallistujat luovat yhdessä lyhytelokuvia rakkaudesta, ja ne esitetään suurelle yleisölle valkokankaalla työpajan viimeisenä päivänä WHS Teatteri Unionissa. Ainoina rajoituksina osallistujille ovat rakkaus -teema ja elokuvan kesto, mutta muuten tyyli on vapaa. Onko rakkaudessa enemmän rumia kuin kauniita sanoja? Onko rakkaus kahden ihmisen välillä kulttuurimme maalaama myytti vai tarvitaanko siihen ihmisiä ollenkaan?

Continue reading

Euphoria Borealis mukana Lyhytelokuvapäivässä

fbbanner

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään tulevana viikonloppuna. Euphoria Borealis on ilolla mukana  ja tuo lyhytelokuvien valoa vuoden pimeimpään aikaan. EB järjestää perjantaina 19.12. kansainvälisen lyhytelokuvanäytöksen WHS Teatteri Unionissa, Helsingissä, ja on mukana näyttämässä lyhytelokuvia vuoden 2014 eri työpajoista ja projekteista lauantaina 20.12. Future Shorts Finlandin järjestämällä klubilla mbarissa, Helsingissä.

Continue reading