Lyhytelokuvapäivä valaisee taas joulukuun

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään jälleen 21. joulukuuta kymmenissä maissa. Suomi on mukana neljättä kertaa. H-hetkeen asti  lyhytelokuvapaiva.fi-sivustolla ja Lyhytelokuva-mobiilisovelluksessa. julkaistaan päivittäin uusi lyhytelokuva elokuvan. Elokuvavalinnat ovat  tunnettujen kulttuurivaikuttajien tekemiä.

Lyhytelokuvapäivää järjestävät yhteistyössä lyhytelokuvan kanssa toimivat tahot, mutta kuka vain voi järjestää oman näytöksensä 14.-21. joulukuuta missä tahansa päin Suomea. Halukkaat voivat ilmoittaa avoimen näytöksensä mukaan osoitteessa lyhytelokuvapaiva.fi. Tuttuun tapaan pop up -näytökset ovat maksuttomia.

Järjestäjät voivat valita ohjelmistonsa jopa kymmenestä valmiiksi räätälöidystä paketista tai näyttää vaikkapa omia lyhytelokuvia. Koosteista löytyy elokuvia kaikissa tyylilajeissa, niin lapsille kuin aikuisille. Näytöksiä ovat koostaneet Suomen elokuvasäätiö, mediataiteen levityskeskus AV-arkki, festivaalit Rakkautta & Anarkiaa, Turku Animated Film Festival ja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali sekä Future Shorts Finland ja Kino Euphoria. Pop up -näytösten lisäksi lyhytelokuvista voi nauttia Doc Loungen ja Future Shortsin ennakkoklubeilla.

Euphoria Borealis on myös kuratoinut mukaan paketin lyhytelokuvia viime kesän Kino Euphoriasta. Tutustu settiin ja järjestä näytös täällä: http://www.lyhytelokuvapaiva.fi/kinoeuphoria-2016

Lyhytelokuvapäivää tekevät: Yle Teema, Suomen elokuvasäätiö, AVEK, AV-Arkki, Future Shorts Finland, Tampereen elokuvajuhlat, Turku Animated Film Festival, Rakkautta & Anarkiaa, Doc Lounge ja Euphoria Borealis ry sekä kymmenet pop up -teatterinpitäjät.

Lyhytelokuvapäivä huipentuu 21.12.2016 Yle Teemalla kolmen tunnin lyhytelokuvaputkeen.

Järjestä kohtaus ja ole mukana tekemässä lyhytelokuvapäivää!

Seuraa lyhytelokuvakalenteria: http://lyhytelokuvapaiva.fi

Järjestä pop-up näytös: http://www.lyhytelokuvapaiva.fi/jarjesta_oma_lyharinaytos

www.facebook.com/lyhytelokuvapaiva/

www.twitter.com/Lyhytelokuva

www.instagram.com/lyhytelokuva/

www.lyhytelokuvapaiva.fi/sovellus

 

#lyhytelokuvapäivä

 

Lisätiedot:

Kimmo Sillanmikko

kimmo@taff.fi

0451215017

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.