KINO QUEER! 2017

Lehdistötiedote 15.5.2017

Kino Queer! 2017 – lyhytelokuvatyöpaja

Euphoria Borealis ry järjestää ensimmäisen queer-teemoihin keskittyvän lyhytelokuva-työpajan Helsingissä 19.-21.5. Tapahtuma on avoin kaikille LGBTQIA+-ihmisille ja liittolaisille. Aikaisempaa kokemusta mistään ei tarvita. Työpaja alkaa perjantaina kokoontumisella jossa esittäydytään muille, pitchataan ideat ja muodostetaan työryhmät kiinnostuksen mukaan. Elokuvien teko alkaa heti ja työskentelyaikaa on sunnuntai-iltaan asti. Kaikki valmistuneet elokuvat näytetään loppukekkereissä kino Andorrassa. Pyrimme tekemään Kino Queer!:ista safer spacen kaikille osallistujille eli pyrimme ottamaan toisemme parhaan kykymme mukaan huomioon, homo-/transfobiselle käytökselle ja rasismille ei ole tilaa.

Euphoria Borealis on avoin yhteisö elokuvantekijöille. Kehitämme ja monipuolistamme audiovisuaalista kulttuuria sekä Suomessa että kansainvälisesti. Järjestämme erilaisia elokuvatyöpajoja, -näytöksiä ja muita tapahtumia. Euphoria Borealis antaa kenelle tahansa mahdollisuuden tehdä elokuvia.

Yhteisömme koostuu eri alojen taitajista, niin ammattilaisista kuin aloittelijoista, joita yhdistää kiinnostus vaihtoehtoisiin elokuvatuotannon tapoihin. Tapahtumamme ovat yhteisöllisiä sekä kokeellisia, ja ne perustuvat spontaaniin luovaan työskentelyyn.

Euphoria Borealis on Kino Euphoria -toiminnallaan osa kansainvälistä kinoverkostoa, joka kokoaa yhteen vaihtoehtoisesta elokuvantekemisestä kiinnostuneita ihmisiä. Montréalissa vuonna 1999 alkanut kinoliike perustuu mottoon “Do well with nothing, better with little, and do it now.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.