NISI MASA General Assembly Pariisissa

nisimasaga

Euphoria Borealis oli mukana NISI MASA European Network of Young Cinema:n General Assembly -tapaamisesssa Pariisissa 5.-7.6. NISI MASA järjsetää tapaamisen kaikille verkoston jäsenjärjestöille kerran vuodessa. Euphoria Borealista edusti puheenjohtaja Emilia Haukka, joka on myös NISI MASA:n hallituksessa.

General Assembly oli loistava mahdollisuus kohdata muita elokuva-alan nuoria ammattilaisia ja järjestöaktiiveita, jotka tekevät tärkeää työtä monipuolisen eurooppalaisen elokuvakulttuurin eteen. Mukana oli osallistujia Italiasta, Alankomaista, Luxembourgista, Ranskasta, Kroatiasta, Sakasasta, Itävallasta, Serbiasta, Bulgariasta, Tsekeistä, Virosta, Puolasta, Kreikasta ja Romaniasta. Tapaamisen aikana vaihdoimme kokemuksia ja tietoa järjestöjen toiminnasta, ja pohdimme yhdessä mitkä ovat hyviä toimintatapoja eurooppalaisessa yhteistyössä. Tapaamisen innostavinta antia oli suunnitella yhteistyössä toteutettavia elokuvaprojekteja. NISI MASA:lla on kaksi jatkuvaa projektia, käsikirjoittajille ja ohjaajille suunnattu European Short Pitch ja elokuvajournalismityöpaja Nisimazine, joiden lisäksi NISI MASA kehittelee nyt tauon jälkeen projekteja, jotka keskittyvät elokuvien tekemiseen.

Euphoria Borealis on edelleen NISI MASA:n ainoa suomalainen jäsenjärjestö, ja tiedotamme verkoston tapahtumista, workshopeista ja muista mahdollisuuksista. NISI MASA on helppo tapa saada kansainvälistä elokuvakokemusta aikana, jolloin eurooppalaiset yhteistuotantomallit ovat yleisiä. Lisätietoa uusista projekteista ja Euphoria Borealiksen jäsenten mahdollisuuksista osallistua niihin voi seurata verkkosivuille tai EB:n .

Emilia kertoo tapaamisen tunnelmista:

Tapaamisen ensihetkistä asti oli selvää, että euroopassa on valtavasti energiaa luoda omaehtoista elokuvakulttuuria, joka perustuu kansainvälisyydelle ja avoimuudelle. Suunnittelimme yhteistyötä erityiesti virolaisen NISI MASA Estonian, serbialaisen elokuvakasvatusjärjestön Filmkulturan, italialaisen Lago Film Festivalin ja hollantilaisen Breaking Ground -järjestön kanssa. Pyrimme tekemään yhteistyötä paitsi NISI MASA:n projekteissa, myös esimerkiksi tekemällä vaihtoja, missä näytämme järjestöjen toiminnassa tuotettuja elokuvia.