Kino Euphoria

Kino Euphoria

Kino Kabaret

“Do well with nothing, do better with little, and do it now.”

Kino Movement

Euphoria Borealis on Kino Euphoria -toiminnallaan osa kansainvälistä kinoverkostoa, joka kokoaa yhteen vaihtoehtoisesta elokuvantekemisestä kiinnostuneita ihmisiä. Montréalissa vuonna 1999 alkanut kinoliike perustuu mottoon “Do well with nothing, better with little, and do it now.” Kinoliikkeeseen kuuluu nykyään useita Kino-ryhmittymiä eri puolilla maailmaa.

 

Kinoliikkeen tunnetuinta toimintaa ovat Kino Kabaret -tapahtumat, jotka mahdollistavat yhteisöllistä elokuvantekemistä spontaanissa ja tiivissä yhteistyössä. Niiden keskiössä on lyhytelokuvien luominen lyhyessä ajassa, yleensä kolmessa päivässä. Tapahtumat huipentuvat elokuvien esittämiseen yleisölle heti niiden valmistuttua.

 

 

Kino Kabaret ei ole kilpailu, vaan mahdollisuus tehdä elokuvia, oppia uusia taitoja tekemisen kautta. Voit opettaa omia elokuvakykyjäsi muille ja oppia muilta. Tapaat ihmisiä joiden kanssa voit jatkaa yhteistyötä Kino Kabaret’n jälkeen. Tarjoamme elokuvantekijöille tuotantoympäristön, jossa vapaus ja avoimuus ovat luovuuden lähtökohtia. Ainoat rajoitteet ovat tuotantoaika ja elokuvan pituus (yleensä max. 7min). Ei turhaa odottelua. Tule mukaan tekemään lyhytelokuvasi nyt, ja näytä samalla mikä on mahdollista kun kaikki on mahdollista.

Miten Kino Kabaret toimii?

Jokaisen Kino Kabaret’n alussa osallistujat kokoontuvat projektitapaamiseen. Aluksi jokainen esittelee itsensä, ja kertoo mitä haluaisi tehdä Kabaret’ssa, mitä taitoja hallitsee, mitä elokuvakalustoa omistaa ja voi lainata muille osallistujille. Ne osallistujat, joilla on idea lyhytelokuvaa varten, esittelevät ideansa ja mitä tarvitsevat sen toteuttamiseen  (esim. “tarvitsen kuvaajan, leikkaajan, kolme näyttelijää ja majakan kuvauslokaatioksi”).

Kun jokainen ohjaaja on esitellyt ideansa, jakaannumme vapaasti työryhmiin. Idean esitellyt ohjaaja voi kysyä muita projektiinsa, ja osallistujat joilla ei ole omaa ideaa voivat hakeutua mukaan heitä kiinnostaviin projekteihin. Esitellyt ideat toteutetaan yhdessä, kaikki auttavat toisiaan ja tekevät yhteistyötä. Kabaret’n päätteeksi esittelemme valmiit lyhytelokuvat tuoreina paikalliselle yleisölle avoimissa näytöksissä, minne voit kutsua kenet tahansa katsomaan tuotostasi.