EB:n näytöksiä elokuussa: Riihimäki – Kalasatama – Sifnos

august-screenings

Euphoria Borealiksella on ilo olla mukana useilla loppukesän festivaaleilla ja tapahtumissa. Nyt vielä elokuun aikana Kino Euphoria -työpajoissa tuotettuja lyhytelokuvia voi nähdä ainakin Riihimäellä Kino Sampo Film Festivalilla, LéSPACE:n järjestämässä Merellinen Kalasatama -tapahtumassa Helsingissä, sekä ensimmäistä kertaa järjestettävällä Sifestivalilla Sifnosissa Kreikassa.

Pe 21.8.2015 klo 21:30
Kino Euphoria -näytös
Kino Sampo Film Festival, Riihimäki
Cafe Bar Torni (Vesitorni, Salpausseläntie 14, Riihimäki)
www.kinosampo.com/ksff

La 22.8.2015
EB:n merellisiä lyhytelokuvia
Merellinen Kalasatama -tapahtuma
Ihana kahvilan läheisyydessä, klo 18:30 ja 20:00

La 29.8.2015
Euphoria Borealis -näytös
Sifestival, Sifnos, Kreikka
www.sifestival.com

Lisää tulossa! Jos sinä haluat järjestää näytöksen Euphoria Borealis ry:n lyhytelokuvista, ota yhteyttä !

CLUB EUPHORIA #5

cover5Teitkö kesällä lyhytelokuvan? Vai oliko pitkinä kesäpäivinä aikaa kaivella tietokoneen uumenia ja löysit helmen vuosien takaa? Club Euphoria -klubit jatkuvat taas kesätauon jälkeen! Tuo oma lyhytelokuvasi näytettäväksi – valkokangas on kaikille avoin!

CLUB EUPHORIA #5
+ Lago Film Festival Kino Kabaret -lyhytelokuvia
ke 26.8. klo 19
Vallilassa LéSPACEssa
(Kuortaneenkatu 8)
Vapaa pääsy.
Continue reading

Euphoria Borealis vastustaa TTIP-sopimuksen allekirjoittamista

stop-ttip

Euphoria Borealis vastustaa TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) -sopimuksen allekirjoittamista, ja kannustaa samalla kaikkia kulttuurialan järjestöjä tutustumaan ja ottamaan kantaa tekeillä olevaan TTIP-sopimukseen.

TTIP-sopimuksen on luvattu lisäävän työpaikkoja ja turvaavan talouskasvua, kun EU:n ja Yhdysvaltojen välille luodaan yhdenmukaiset kauppastandardit. Kansainvälisesti aktiivinen elokuvajärjestö Euphoria Borealis haluaa tukea toimintaa, joka pyrkii edistämään eri maiden välistä yhteistyötä ja purkamaan tarpeetonta byrokratiaa ja kustannuksia kansainvälisyyden edistämiseksi. Tekeillä oleva TTIP-sopimus sisältää kuitenkin kohtia, jotka toteutuessaan heikentäisivät huolestuttavasti demokratiaa ja kansalaisten oikeuksia.

Sopimukseen liittyvä investointisuojamekanismi tulisi lisäämään merkittävästi monikansallisten yhtiöiden oikeuksia, kun yrityksille syntyisi oma oikeuslaitos, johon julkisen lainsäädännön olisi hyvin vaikeaa tulla väliin. Sopimus myös purkaisi eurooppalaisen yhteiskunnan ympäristöä ja kuluttajansuojaa koskevia turvarakenteita.

Tätä sopimusta ei tule allekirjoittaa. Vallan on säilyttävä kansalaisilla.

Suositeltavia linkkejä TTIP-sopimukseen liittyen:

http://www.vapaakauppa.fi/

http://www.artistsagainstttip.org/

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät (SET) järjesti TTIP-seminaarin tammikuussa. Taltiovideot katsottavissa:

http://www.teme.fi/set/2548-mita-tiedat-ttipsta.html#.VYux4bzxrW9

terveisin,

Euphoria Borealis ryn hallitus

NISI MASAn European Short Pitch 2015 haku auki

esp2016

NISI MASAn European Short Pitch (ESP) kutsuu jälleen käsikirjoittajia, ohjaajia ja tuottajia ympäri Eurooppaa hakemaan mukaan lyhytelokuvaprojekteillaan. ESPn tavoite on kehittää eurooppalaisia lyhytelokuvan yhteistuotantoja. Projektiin valitaan mukaan 20 nuorta lahjakkuutta, jotka ensin osallistuvat käsikirjoitussresidenssiin, missä lyhytelokuvia kehitetään viiden tuuotrin ohjauksella. Tämän jälkeen projektit pitchataan yhteistuotantofoorumilla yleisölle, joka koostuu 55 tuottajasta, levittäjästä, rahoittajasta ja ostajasta.

Haku 30.9.2015 mennessä. Elokuvan käsikirjoittajan tulee olla 18-35 -vuotias.

Lisätietoa ja hakuohjeet: http://www.nisimasa.com/esp-call-2016

Kino Kabaret Lago Film Festivalilla

Screen Shot 2015-06-22 at 14.54.13

Jos kesäsuunnitelmissasi on vielä tilaa, niin NISI MASA:n italialainen jäsenjärjestö Lago Film Festival järjestää ensimmäisen Kino Kabaretinsa tänä kesänä 27.-30.7.! Euphoria Borealis tukee ja avustaa Kabaretn järjestämisessä tanssivien sammakkojen laaksossa. Festivaaleilla on mukana myös Euphoria Borealiksen näytös.

Mukaan tähän yhden session Kino Kabareeseen voi ilmoittautua 3.7. asti. Osallistujana pääset nauttimaan festivaalin ohjelmistosta, taideannista ja ihanasta ilmapiiristä. Huhut kertovat, että festivaali on kuin ulkoilmaolohuone.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.lagofest.org/eng/kino-kabaret

Euphoria Borealis screening at Finno-Ugric Film Festival in Estonia

Screen Shot 2015-06-03 at 10.38.03

In June, Euphoria Borealis is sending it’s lions, cows, vikings, goddess worshippers, hearts and astronauts to FUFF – Finno-Ugric Film Festival taking place in Tsiistre, Estonia 10.-13.6.2015. We’ve compiled a screening of short films for the festival programme. FUFF is a festival organized by our fellow NISI MASA network member NISI MASA Estonia.

The Euphoria Borealis screening will take place on Saturday 13.6. at 15:30. Director and Euphoria Borealis member Carlos Marroquin will be joining the festival. Continue reading

Säälistäjät Finnkinolla toukokuussa

sapsa-finnkino

“Heidän oli annettava säälistä, jottei enää yhtäkään joukkosurmaa tapahtuisi.”

Euphoria Borealis ry:n jäsenten Hannaleena Haurun ja Tanja Heinäsen käsikirjoittama lyhytelokuva Säälistäjät tulee levitykseen Finnkinolle. Elokuva kuvattiin elokuussa 2014 itsenäisesti talkootyönä. Yhdistys tuki lyhytelokuvan tuotantoa mahdollistamalla sen joukkorahoituskampanjan, ja suuri osa elokuvantyöryhmästä on Euphoria Borealiksen aktiivisia jäseniä.

Haluamme jatkossakin tukea jäsentemme itsenäisiä elokuvatuotantoja, ja toivomme että jäsenemme lähestyvät meitä aktiivisesti asiassa, jotta voimme yhdessä kehittää keinoja joilla voimme monipuolistaa Suomen lyhytelokuvatuotantoa. Teemme tällä hetkellä selvitystyötä vastaavien joukkorahoituskampanjoiden mahdollistamisesta.

Euphoria Borealis on avoin yhteisö elokuvantekijöille ja elokuvista kiinnostuneille ihmisille. Jäseneksi pääset seuraamalla ohjeita täällä.

Säälistäjät Finnkinolla Kinopalatsissa Helsingissä 1.5. alkaen.
Tarkemmat näytösajat / Liput 4,5 euroa

Tampereella Niagarassa 8.5. alkaen.